Miten voin osallistua?

Metsä meissä -hanke haastaa kaikki pohtimaan omaa metsäsuhdettaan. Mistä me tulemme? Minne menemme? Miten metsä vaikuttaa sinun elämässäsi? Ei ole merkityksetöntä, minkälaisia tunteita, kokemuksia ja tarinoita liitämme metsään. Omaa tarinaamme kertoessamme me samalla kerromme ja luomme yhteistä tarinaa.

Osallistu Metsä meissä -hankkeeseen kertomalla omasta metsäsuhteestasi kuvin ja sanoin: jaa metsämuistosi, laadi oma metsälakisi, kirjoita aforismi metsästä, luonnostele unelmien metsäpalstasi tai rakenna metsäsoitin luonnonelementeistä. Julkaisemme lukijoiden metsämuistoja ja kuvia blogissa. Tule mukaan luomaan yhteistä metsämaisemaa!


Metsä minussa

Minkälainen on sinun metsäsuhteesi? Mitä metsä sinulle merkitsee? Kirjoita lyhyt teksti suhteestasi metsään. Lähetä teksti osoitteeseen metsameissa(at)gmail.com.

Voit myös ottaa selfien metsässä sinulle merkittävällä paikalla. Tai miksi et pyytäisi kaveria mukaan metsään ja ottamaan kuvaa sinusta ja metsästä!


Metsämuisto

Minkälaisia muistoja sinulla on metsästä? Millainen oli lapsuudenmetsäsi? Olitko innokas marjanpoimija, vai se, joka piiloutui kuusen alle haaveilemaan, kunnes oli aika lähteä kotiin? Vai eikö lähistölläsi ollut metsää ja sait ensimmäiset metsäkokemuksesi vasta aikuisena tyhypäivillä? Kirjoita metsään liittyvä muistosi ja lähetä osoitteeseen metsameissa(at)gmail.com.


Metsäaforismi

Käsitykseni metsästä on sekaisin kuin risukasa.

Kirjoita aforismeja metsästä. Lähetä aforismit alla olevassa kommenttikentässä.


Aikamatka

Marjatta Kemppainen kirjoittaa: ”Olen nähnyt monenlaisia metsiä: aarniometsiä, synkkiä kuusikoita, korpia, soistuneita rämeitä ja oji­tettuja soita, joissa puut sinnittelevät eivätkä muuraimet enää kuki. Koivikoita. Toisista muistan yk­sityiskohdatkin. Se on sikäli petollista tietoa, että metsä muuttuu koko ajan.”

Lapsuuden metsäpolut kasvavat umpeen, ja maamerkkeinä toimineet isot siirtolohkareet näyttävät aivan toiselta avohakkuun ympäröimänä. Emme tunnista emmekä saa metsää samaksi. Mutta emme saa unohtaa.

Etsi jokin vanha valokuva, jossa olet metsässä tai puun läheisyydessä. Kuvassa voi olla myös joku läheisesi. Ota kuvasta uusi kuva metsässä. Voit näkyä itse uudessa kuvassa tai jättäytyä kuvan ulkopuolelle.  Lähetä kuva ja siihen liittyvä lyhyt esittely osoitteeseen metsameissa(at)gmail.com tai  julkaise kuva Instagrammissa #metsämeissä.

Maarit Seppelinin lapsuudenkuva Pertti Oittisen uudelleen kuvaamana Seurasaaressa 8.4.2017.


Metsälaki

Etkö ole tyytyväinen nykyiseen metsälakiin? Ei muuta kuin kirjoittamaan oma! Lähetä metsälakisi osoitteeseen metsameissa(at)gmail.com.


Metsäpalsta

Minkälainen on sinun toivemetsäsi? Mitä siellä kasvaa? Minkälaisia otuksia elää?Minkälaista elämää siellä vietetään?

Tai kenties mielessäsi on vuosien takaa metsäpalsta, lapsuuden kesien myyttinen metsä, joka yhä seuraa sinua?

Piirrä tai kirjoita oma metsäpalstasi. Lähetä kuva tai kirjoitus osoitteeseen metsameissa(at)gmail.com.


Metsäsoitin

Suunnittele oma metsäsoittimesi. Piirrä luonnostelma tai mene metsään ja anna luonnon inspiroida. Miten soitin soi? Miten ja mitä sillä soitetaan?  Anna tarvittaessa soittonäyte. Lähetä kuva soittimesta sekä lyhyt esittely ja käyttöohje osoitteeseen metsameissa(at)gmail.com. Voit myös kuvata soittosi videolle.

Kaikki metsäsoittimen esittelyn lähettäneet kutsutaan metsäsoittajien yhteiseen konserttiin Metsäfestivaalille lauantaina 2.12.2017 klo 17. Mukana yllätyssolisti!


 

 

Mainokset